BITCHES BREW

Brew like Bitches

+32 479 97 11 57

WHEN THE BITCHES SET FOOT IN HOLLAND

Bitches Brew performed at the IkZieUGraag festival in Breda. We got this raving review from 3voor12, VPRO's alternative music platform. Check it out below or on the 3voor12 website. Special thanks go out to Frank Bouwkamp for the excellent pictures! 

BITCHES BREW KNALT BINNEN MET CROSS-OVER MELTING POT

12 april 2017, Tekst Daniël Hereijgers, Foto's Frank Bouwkamp

We pakken wat meer woorden en foto’s om Bitches Brew, uit Antwerpen en Brussel met leden vanonder andere het Merdan Taplak Orkestar, te verslaan. Wat een sensationeel optreden! Voor dit tweede optreden ooit zet het negental, Bitches Brew rekent de mixers en licht technicus gewoon mee, een pakkende en professionele show weg waarmee ze nu al heel hoge ogen gooien. Meest in het oog springend is rapper K. ‘Notizz’ Coleman, zijn manier van rappen en bewegen. Bitches Brew vernoemde zich naar het gelijknamige album van jazz grootmeester Miles Davis. Een album waarop Davis zijn muzikanten pas ter plekke vertelde wat hij van hen verwachtte, hij liet de 'bitches' brouwen. De visuals achter de band hebben als centrale karakter en bandmascotte Bruce, de leguaan van een jaren tachtig druglord uit Miami en zijn vrouw. Songs als ‘Coke And Beer’ en ‘Bad Man’ blijven direct in je hoofd hangen, waarbij de band dancehall beats, hiphop, saxofoons, trompetten en de raps van Notizz en Tom ‘Lazy T’ Olaerts een vette vibe wegzetten, wars van hokjes. Zo eentje die een vol festivalterrein in de zon verdient. Hier gaan we ongetwijfeld nog veel van horen. De eerste EP, met meer toffe mixes van dubstep, balkan, jazz, reggae, trap, ableton, hiphop en dancehall en meer verschijnt volgende maand. Bitches Brew bitches!